مهندسی صنایع مدیریت سیستم و بهره وری

مهندسی صنایع مدیریت سیستم و بهره وری

When The Best Is Possible Good Is Not Enough
مهندسی صنایع مدیریت سیستم و بهره وری

مهندسی صنایع مدیریت سیستم و بهره وری

When The Best Is Possible Good Is Not Enough

مصوبه شورای عالی اداری در خصوص برنامه عملیاتی اصلاح نظام اداری در سال ۱۳۹۳

تمامی وزارتخانه ها، مؤسسات، شرکت ها، نهادهای عمومی غیردولتی و استانداری ها
شورای عالی اداری در یکصد و شصت و دومین جلسه مورخ ۱۴/۱۲/۱۳۹۲ در راستای تحقق سیاست های کلی نظام اداری ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظلّه العالی) به پیشنهاد معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور «برنامه عملیاتی اصلاح نظام اداری در سال ۱۳۹۳» منبعث از نقشه راه اصلاح نظام اداری مصوب را به شرح متن و جدول پیوست (ممهور به مهر دبیرخانه شورای عالی اداری)، تصویب نمود.
ماده۱ـ دستگاه های اجرایی مکلفند؛ نسبت به برنامه ریزی و اجرای برنامه عملیاتی مذکور مطابق برنامه زمان بندی، اقدام نمایند.
ماده۲ـ در سال ۱۳۹۳ ایجاد هر گونه مؤسسه و شرکت دولتی، توسعه تشکیلات داخلی دستگاه های اجرایی و صدور احکام بازنشستگی پیش از موعد ممنوع می باشد. موارد استثناء با رعایت راهبردهای فصل دوم قانون مدیریت خدمات کشوری، به پیشنهاد معاونت توسعه مدیـریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور و تأیید رئیس جمهور اتخاذ تصمیم می شود.
ماده۳ـ معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور مکلف است؛ ضمن نظارت بر اجرای برنامه عملیاتی و اعمال نتایج پیشرفت در نظام ارزیابی عملکرد دستگاه ها، گزارش عملکرد اجرای برنامه را هر چهار ماه یکبار به رئیس جمهور و شورای عالی اداری و حسب ضرورت در دولت ارائه نماید.

رئیس جمهور و رئیس شورای عالی اداری ـ حسن روحانی

اقدامات برنامه «مهندسی نقش و ساختار دولت» و برنامه «خدمات عمومی در فضای رقابتی»
۱ . تهیه مصوبه تبیین نقش و مأموریت فعالان توسعه کشور شامل: دولت، مدیریت های محلی، بخش خصوصی، سمن ها و عموم مردم و تعیین نحوه تعامل میان آنها و شیوه های واگذاری وظایف دستگاه های اجرایی به سایر فعالان؛ توسط معاونت توسعه مدیریت ۱ با همکاری دستگاه های اجرایی و تصویب آن در شورای عالی اداری تا خرداد ماه.
۲ . تهیه برنامه واگذاری تصدی ها (در اجرای ماده ۲۴ قانون مدیریت خدمات کشوری و مصوبه مذکور در بند یک) شامل: تعیین مصادیق وظایف و واحدهای قابل واگذاری، شیوه واگذاری هر یک از وظایف و واحدها، زمانبندی، اقدامات ناظر بر ایجاد ظرفیت و توانمندسازی فعالان؛ توسط دستگاه های اجرایی و تصویب آن در شورای عالی اداری تا مرداد ماه و اجرای آن به نحوی که حداقل ۱۰ درصد از خدمات و واحدهای عملیاتی تا پایان سال واگذار گردد.
۳. دستگاه های اجرایی مکلفند؛ به منظور ارتقای بهره وری واحدهای عملیاتی، افزایش رضایت خدمت گیرندگان، کاهش هزینه ها و استقرار نظام کنترل نتیجه و در چارچوب ماده ۱۶ قانون مدیریت خدمات کشوری و احکام مندرج در قانون بودجه سال ۱۳۹۳ حداقل ۵ درصد از واحدهای خود را به روش هدفمند، قیمت تمام شده و در فضای رقابتی اداره نمایند.
۴. اصلاح قوانین و مقررات برای تسهیل تأمین، تولید و ارائه خدمات دستگاه های اجرایی در فضای رقابتی؛ توسط معاونت توسعه مدیریت تا مرداد ماه.
۵ . تدوین ضوابط اصلاح ساختار سازمانی وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی با رویکرد چابک سازی و منطقی سازی و نظم بخشی به تشکیلات دستگاه های اجرایی؛ توسط معاونت توسعه مدیریت تا خرداد ماه.
۶ . ارائه پیشنهاد توسط دستگاه ها برای تعیین تعداد پست های سازمانی با رعایت راهبردهای فصل دوم قانون مدیریت خدمات کشوری؛ تا پایان خرداد ماه و انجام اصلاحات در ساختار سازمانی مطابق با ضوابط مصوب؛ تا دی ماه.
۷. تهیه و اجرای برنامه فرهنگ سازی اجتماعی و آموزش مدیران و کارشناسان دستگاه های اجرایی با هدف ایجاد زمینه حمایت اجتماعی برای اصلاحات و تغییر نگرش ها در راستای تبدیل نقش دولت و دستگاه های اجرایی به هدایتگری، تسهیل گری، توان افزایی ، نظارتی و...؛ توسط معاونت توسعه مدیریت با همکاری صدا و سیما، رسانه های مکتوب و مجازی و دستگاه های اجرایی تا پایان سال.

اقدامات برنامه «توسعه دولت الکترونیک و هوشمندسازی اداری»
۸ . تهیه و تصویب نقشه راه دولت الکترونیک در هیأت وزیران حداکثر تا اردیبهشت ماه و تدوین استانداردهای فنی و مدیریتی ارائه خدمات الکترونیکی؛ توسط معاونت توسعه مدیریت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همکاری دستگاه های اجرایی تا مرداد ماه.
۹. تدوین نقشه راه و دستورالعمل های اصلاح فرایندها و روش های انجام کار؛ توسط
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱ـ در این مصوبه منظور از معاونت توسعه مدیریت، معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور است.

معاونت توسعه مدیریت تا خرداد ماه و اصلاح فرایندها با اولویت فرایندهایی که منجر به ارائه خدمات الکترونیکی به مردم  می شود؛ توسط دستگاه های اجرایی تا پایان سال.

اقدامات برنامه «مدیریت سرمایه انسانی»
۱۰ . تدوین دستورالعمل ساماندهی نیروی انسانی دستگاه های اجرایی؛ توسط معاونت توسعه مدیریت تا خرداد ماه و تنظیم برنامه ساماندهی نیروی انسانی هر دستگاه و تطبیق نیروی انسانی موجود با برنامه تنظیم شده و همچنین تعیین تکلیف حداقل ۱۵ درصد نیروهای مازاد قراردادی تا سقف تعیین شده در تبصره ماده ۳۲ قانون مدیریت خدمات کشوری؛ توسط دستگاه های اجرایی تا پایان سال.
۱۱. طراحی و استقرار سامانه یکپارچه آمار و اطلاعات نظام اداری و منابع انسانی؛ توسط معاونت توسعه مدیریت و دستگاه های اجرایی تا پایان سال.
۱۲. ساماندهی و نظام بخشی به فرآیند جذب به منظور به کارگیری متخصصین و نخبگان در فضای رقابتی برای دستگاه های اجرایی؛ توسط معاونت توسعه مدیریت تا تیرماه.
۱۳. اصلاح ضوابط و مقررات گزینش مطابق با بند (۳) سیاست های کلی نظام اداری ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظلّه العالی)؛ توسط معاونت توسعه مدیریت با مشارکت هیأت عالی گزینش تا دی ماه.
۱۴. اجرای برنامه انتخاب و تربیت مدیران طبق مصوبه دولت؛ توسط مرکز آموزش مدیریت دولتی با همکاری دستگاه های اجرایی.
۱۵. بازطراحی مدل انتخاب و انتصاب مدیران مبتنی بر مدل های شایستگی؛ توسط معاونت توسعه مدیریت تا شهریور ماه و اجرای آن توسط دستگاه های اجرایی.
۱۶. تنظیم لایحه نظام بازنشستگی با رویکرد استقلال و خودکفایی صندوق های بازنشستگی در فضای رقابتی و ارتقای سطح معیشت بازنشستگان؛ توسط معاونت توسعه مدیریت تا شهریور ماه.
۱۷. پیش بینی ضوابط و مقررات لازم برای تأمین و نگهداشت کارشناسان متخصص واحدهای ستادی مربوط به دستگاه های اجرایی و مدیران حرفه ای و رفع تبعیض در نظام پرداخت؛ توسط معاونت توسعه مدیریت تا خرداد ماه.

اقدامات برنامه «فناوری های مدیریتی»
۱۸. تهیه لایحه اصلاح و دائمی نمودن قانون مدیریت خدمات کشوری با رویکردهای مذکور در سیاست های کلی نظام اداری؛ توسط معاونت توسعه مدیریت تا خرداد ماه.
۱۹. تهیه لایحه جایگزین قانون برنامه و بودجه با رویکرد اصلاح نظام های برنامه ریزی (بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت)، بودجه ریزی (مبتنی بر عملکرد) و نظارت (راهبردی و عملیاتی)؛ توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور تا خرداد ماه.
۲۰. تهیه لایحه اصلاح قانون محاسبات عمومی با رویکرد کنترل هدفمند نتیجه و محصول و حسابداری عملکرد؛ توسط وزارت امور اقتصاد و دارایی با مشارکت دیوان محاسبات تا آبان ماه.
۲۱. تهیه لایحه قانون مدیریت شهری با رویکرد توسعه فعالیت های مدیریت های شهری، محلی و روستایی (اصلاح قانون شهرداری ها مصوب سال ۱۳۳۴) و واگذاری بخشی از وظایف اجرایی دولت به آنها؛ توسط معاونت توسعه مدیریت و وزارت کشور تا دی ماه.
۲۲. تهیه نظام های مدیریتی نوین برای اداره بخش های آموزش و پرورش، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رفاه و تأمین اجتماعی توسط وزارتخانه های مربوط با مشارکت و همفکری معاونت توسعه مدیریت و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور؛ وزارتخانه های آموزش و پرورش و تعاون، کار و رفاه اجتماعی تا دی ماه و وزارتخانه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا اسفند ماه.

اقدامات برنامه «توسعه فرهنگ سازمانی»
۲۳. تدوین نقشه راه ارتقای فرهنگ سازمانی؛ توسط معاونت توسعه مدیریت با مشارکت دستگاه های اجرایی تا دی ماه و اجرای آن توسط دستگاه های اجرایی.

اقدامات برنامه «صیانت از حقوق مردم و سلامت اداری»
۲۴. تهیه مصوبه به منظور صیانت از حقوق مردم در نظام اداری؛ توسط معاونت توسعه مدیریت، تأیید شورای عالی اداری و تصویب هیأت دولت تا شهریور ماه و اجرای آن؛ توسط دستگاه های اجرایی مطابق برنامه های مصوب.
۲۵. سنجش و اندازه گیری میزان رضایت مندی مردم از نحوه ارایه خدمات دستگاه های اجرایی و تکریم ارباب رجوع و رتبه بندی دستگاه های اجرایی، اطلاع رسانی و انتشار نتایج سنجش ها برای عموم مردم در چارچوب برنامه عملیاتی تدوین شده؛ توسط معاونت توسعه مدیریت در سال ۱۳۹۳.
۲۶. تدوین دستورالعمل پایش و سنجش سلامت و فساد اداری و برنامه ارتقای سلامت اداری توسط معاونت توسعه مدیریت با مشارکت دستگاه های اجرایی و تصویب در شورای عالی اداری تا شهریور ماه و اجرای برنامه ها؛ توسط دستگاه های اجرایی مطابق با برنامه های مصوب.

اقدامات برنامه «نظارت و ارزیابی»
۲۷. طراحی معیارها و شاخص های لازم برای نظارت و ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی در اجرای ماده ۸۲ و ۸۳ قانون مدیریت خدمات کشوری با اولویت معیارهای سنجش اجرای برنامه اصلاح نظام اداری؛ توسط معاونت توسعه مدیریت تا فروردین ماه و اعلام نتایج آن تا اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۴.

ده دستور اصلاح ساختار اداری

1-استقرار دولت الکترونیک
2-عدالت استخدامی و نظام پرداخت
3-ساماندهی نیروی انسانی
4-تمرکز زدایی
5-افزایش بهره‌وری و استقرار نظام جامع مدیریت عملکرد
6-سلامت اداری
7-اصلاح ساختارها و فرآیندها
8-توانمندسازی و آموزش فرهنگی و تخصصی منابع انسانی
9-تقویت توان کارشناسی کشور و ارتقای روحیه خودکنترلی در کارها
10-خدمات‌رسانی به مردم و تکریم ارباب رجوع

نمونه های ارجاع دهی به روش APA

رضا قلی، علی . (1377) . جامعه شناسی نخبه کشی . تهران : نشر نی

 

عموزاد خلیلی ، حسین . سید احسان شجاعی و هایده توکلی. (1393). مدیریت تولید و عملیات(برنامه ریزی کنترل و زمانبندی تولید).تهران: آوای دانش گستر.

 

فالفر، مک. (1384) . چهره خوانی . (مترجم: سید منصور واحدی). تهران: نشر دات .

 

هاکسلی، آلدوس "و همکاران". دنیای قشنگ نو . (مترجم: محسن سلیمانی). تهران: سوره مهر.

 

رئوفی نسب ، فدیا . (1390) . تعیین ارتباط و اهمیت میان شاخص های کارت امتیازی متوازن با استفاده از فرایند تحلیل شبکه ای . (پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی سیستم های اقتصادی واجتماعی) . دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات . ایران .


عالیان ، رضا . (16شهریور94) . (مصاحبه حضوری با دکتر محمود واعظی وزیر فناوری اطلاعات و ارتباطات) . احتمال تغییر دبیر شورای عالی  فضای مجازی . - .


یادداشت های درسی روش تحقیق . ( ترم اول سال تحصیلی 1394-95) . جواد محمد قلی نیا . دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند ، ایران .


حبیبی، روزبه،  فاطمه جهان دفاعی و میلاد داداشی نژاد. (1393). اهمیت تحقق مشتری مداری . برگرفته از سایت www.civilica.com